Aleuron

Ποιοι είμαστε

Περισσότερα από απλή παράδοση...

Μην προσπαθήσεις να μετρήσεις τα ξενύχτια που εδώ και πάνω από μισό αιώνα έχουμε περάσει κάνοντας το αλεύρι γεύση. Με μια λέξη,  ατελείωτα. Για μας, το μόνο που μετράει είναι η γεύση της ικανοποίησης του να προσφέρεις το καλύτερο...

Η ιστορία μας, από το Α ως το ν

(και με το ς)

Η ιστορία μας

history_img

1964

Το ξεκίνημα

To 1964, αν δεν ήσουν από τον Τρίλοφο, θα έπρεπε να ψάξεις αρκετή ώρα στον χάρτη για να τον βρεις. Εκείνη τη χρονιά όμως, χάρη όμως στον Δημήτρη και την Άννα Πάνου, μπαίνει σε έναν ξεχωριστό χάρτη: αυτόν της γεύσης. Το πρώτο αρτοποιείο Άλευρον είναι γεγονός, και η κάθε μέρα γεμίζει από τη χαρακτηριστική ευωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού..

1988

Η δεύτερη γενιά

Τα χρόνια περνάνε, το 1988 παίρνουν τα ηνία ο Χρήστος και η Κερασία Πατσάλα συνεχίζοντας στα χνάρια που έκαναν το Άλευρον συνώνυμο της ποιότητας: Διαλεχτά υλικά, προσεκτική προετοιμασία, συνέπεια στις συνταγές. Η πορεία όμως έμελλε να μπει σε νέα, πιο πλατιά τροχιά. Συμμετοχές σε εκθέσεις, καινοτόμες ιδέες, νέα προϊόντα. Το 1996, το μικρό εργαστήριο δίνει τη θέση σου στις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, ενώ ως το 2014 το Άλευρον προσφέρει γεύση σε 4 συνολικά σημεία -σε Τρίλοφο, Πλαγιάρι και Καλαμαριά. Όλα έδειχναν ότι δεν θα έφτανε μόνο μπροστά, αλλά και ψηλά….

2019

Και φτάνουμε στο σήμερα

Με την τρίτη γενιά Άλευρον, άξιους συνεχιστές μιας παράδοσης που ξεπερνάει πλέον τον μισό αιώνα, η οποία όμως παραμένει φρέσκια όπως το ψωμί που μόλις βγήκε από τον φούρνο. Μιας παράδοσης που πλέον έχει όλα τα σύγχρονα εργαλεία -από εγκαταστάσεις μέχρι πιστοποιήσεις ISO και HAACP- για να συνεχίσει με την ίδια όρεξη, το ίδιο μεράκι, όσο το ζητούμενο είναι η ποιότητα!.

Νέες Τεχνολογίες

Οι μέρες του νερόμυλου, του πέτρινου αλωνιού και του λιχνίσματος τις ώρες που είναι πιο δυνατός ο αέρας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι απαιτήσεις πλέον μεγαλύτερες, και τα μέσα ανάλογα: Ελεγχόμενες διαδικασίες, αυτοματισμοί, πιστοποιημένες νόρμες. Στην καρδιά τους όμως, πάντα η ανθρώπινη γνώση και εμπειρία...

Πιστοποιήσεις

ISO. HAACP. Αρχικά και ονόματα που μπορεί να μην λένε πολλά σε όλους εσάς που εμπιστεύεστε καθημερινά το Άλευρον, είναι όμως ένας από τους βασικούς λόγους στους οποίους οφείλεται η εμπιστοσύνη σας. Γιατί είναι καλό να μιλάμε και να προβάλλουμε την ποιότητα, αλλά ακόμα καλύτερο όταν μπορούμε και την κάνουμε αποδεδειγμένα κομμάτι της μέρας μας -και της μέρας σας...

Συνεχής εκπαίδευση

Μπορεί η εμπειρία και η τεχνογνωσία να αποτελούν θεμέλιο κομμάτι του Άλευρον, αυτά όμως που δεν είναι σίγουρα είναι η στασιμότητα και η επανάπαυση. Νέες πρακτικές, καινοτόμες ιδέες με σεβασμό στο περιβάλλον, γεννιούνται και προωθούνται καθημερινά και στον χώρο της διατροφής. Και εμείς φυσικά, φροντίζουμε και τις ενσωματώνουμε, κάνοντάς τες κτήμα των ανθρώπων μας...

img_techΠαράδοση Τεχνολογία

Η ποιότητα θέλει προσοχή. Θέλει συνέπεια. Θέλει και ισορροπία. Ειδικά όταν μιλάμε για το πάντρεμα του παλιού με το νέο στην αρτοποιία. Η ισορροπία ανάμεσα στη διατήρηση της αυθεντικότητας και τη χρήση της τεχνολογίας δεν είναι εύκολη. Είναι όμως εφικτή. Αρκεί να έχεις την τεχνογνωσία…

… γιατί σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, η τεχνολογία δεν σου δίνει απλά εργαλεία: σου δίνει επιλογές. Να διατηρείς ένα επίπεδο ποιότητας, να δημιουργείς σε ικανούς όγκους, να καινοτομείς με νέες γεύσεις. Με άλλα λόγια, να επικαιροποιείς την παράδοση, προσφέροντάς την πάντα φρέσκια...

Το εργαστήριο

Από εδώ, ξεκινήσαμε εμείς. Και από εδώ, ξεκινάνε όλα. Το καθημερινό ψωμί, οι δεκάδες αλμυρές ή γλυκές γεύσεις, η ιδέα γι’ αυτό που θα έρθει. Αν η πείρα και η γνώση είναι τα όπλα μας ενάντια στο μέτριο ή το ανέμπνευστο, το εργαστήριό μας είναι το μέρος που αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη. Αν σου λέγαμε πως δουλεύουμε σε ένα σκηνικό που θυμίζει φούρνο του Μεσοπολέμου για παράδειγμα -ή όποιο άλλο θα “έδενε” με μια στερεοτυπικά παραδοσιακή εικόνα- θα σου λέγαμε ψέματα. Γιατί το αποτέλεσμα για εμάς δεν έχει σχέση με τη σκηνογραφία του χώρου. Η γεύση δεν είναι ντεκόρ. Είναι η αίσθηση του καλοπλασμένου και φρεσκοψημένου. Το εργαστήριό μας λοιπόν είναι υπερσύγχρονο. Και πληροί πρότυπα και πρωτόκολλα που του δίνουν το εισιτήριο για δεκάδες σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα. Γιατί όταν ξεκινάς σωστά, φτάνεις όπου θες...